Mi mentheti meg a bolygónkat a műanyag túlterheltségtől?

Európa komoly vállalást tett a körforgásos gazdaságra való átállás érdekében. A műanyag-újrahasznosítás aránya 2020-ban összességében még mindig csak 40% alatt volt. A tervek szerint 2030-ig az arány 50% lesz, öt évvel később pedig 55%-ra kell emelkednie. 🌎

Ez a célszám nem tűnik túl magasnak, ha figyelembe vesszük a műanyaghulladék egészségre gyakorolt hatását:

➡ A műanyagban található vegyi anyagok pusztítást végeznek az emberek és az állatok hormonális rendszerében.
➡ A nanoműanyagok gyulladást okoznak azáltal, hogy az emberi vérkeringés részévé válnak.

Évente egy átlagember akár 211 000 mikroműanyag-részecskét is elfogyaszthat táplálkozás vagy lélegzés útján. Hatékony hulladékgazdálkodási rendszerre és kiváló újrahasznosítási infrastruktúrára van szükségünk világszerte, hogy a műanyag ne kerüljön a vízrendszerünkbe és ezáltal a szervezetünkbe!

Megoldások:

A tudományos közösség tisztában van azzal, hogy a nanoműanyagok kiiktatásának 2 legjobb módja az újrahasznosítás és a biológiai lebomló műanyagok használata.

Legyünk zöldek a @Manupackaging fenntartható stretch fóliáival! A Manunature® RR és a Manunature® BD egyaránt 100%-ban újrahasznosítható. Ráadásul a Manunature® BD biológiailag lebomló anyag.

Amennyiben az Ön cége is a stretch-fóliázást alkalmazza, és elkötelezett a fenntartható csomagolási megoldások mellett, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat  Somogyi Gábort a +36 30 682 60 51-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre.

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek