Manustar

A nyári hónapokban gyakran szembesülhetünk azzal a jelenséggel, amikor a kamionokon keletkező nagy melegben az egymáshoz érő raklapok összetapadnak, így lerakodásnál könnyen megsérülhet a csomagolófólia vagy akár maga a termék is. Így járt az egyik kiemelt partnerünk is, akivel saját gyártású, speciális Manustar stretch-fóliánkban találtuk meg a megoldást erre a problémára.

Manupackaging Manustar

Mint az köztudott, a legtöbb stretch-fólia tulajdonságaihoz hozzátartozik, hogy a felületük belülről tapad a megfelelő tartóerő és stabilitás érdekében, míg kívülről csúszik, hogy minél jobban elkerülhető legyen az összeérő paletták egymáshoz ragadása szállítás közben. Nyáron azonban, amikor a kamionokon a hőmérséklet elérheti az akár 80-90 fokot is, még így is nagyon gyakran előfordul, hogy a fóliák összeragadnak, ezáltal pedig szinte lehetetlenné válik sértetlenül lerakodni a palettákat. 

Mivel partnerünk többek között az Amazon vállalatnak is szállít jelentős mennyiségű terméket, ez a jelenség számukra különlegesen nagy problémát jelentett. Az Amazon szigorú szabályzata szerint ugyanis amennyiben egy szállítmányon belül akár egyetlen palettán is megsérül a csomagolófólia, a teljes szállítmányt visszaküldik, és tetemes kötbért is felszámolnak a késedelemért. 

Így aztán nagyon fontos volt, hogy teljesen kiküszöböljük ezt az amúgy könnyen megismétlődő hibát. Partnerünk azelőtt is tőlünk rendelte a stretch-fóliát, a beköszönő nyári melegre való tekintettel azonban arra kért minket, hogy olyan fóliával helyettesítsük az addig használt terméket, amely változatlan anyagfelhasználás és tartóerő mellett tudja ezt biztosítani: vagyis, ami jobban csúszik. 

A megoldást a saját gyártású, különleges Manustar fóliánk jelentette, amelynek speciális tulajdonsága épp abban rejlik, hogy a külső felülete extrán csúszik. Ezzel az ugyancsak 250%-ban előnyújtható fóliával ugyanakkora anyagfelhasználás mellett sikerült teljesíteni a csomagolási feladatot, míg a rakatstabilitás szempontjából is hasonlóan jó eredményeket értünk el. Nagy örömünkre és partnerünk elégedettségére azóta sem érkezett reklamáció az összeragadt raklapok kapcsán ‒ még a nagy kánikulában sem ‒, vagyis a Manustar fóliánkkal sikeresen áthidaltuk ezt a problémát.


Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne, hívja szakértő kollégánkat
a +36 30 682 6051-es mobiltelefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre.

 

 

 

 

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu