Magyar sikertörténet, európai gyakorlat

2017 nyarán keresett meg bennünket a világ egyik legnagyobb logisztika cégének magyarországi leányvállalata azzal, hogy segítsünk megoldást találni a munkaerőhiány miatt keletkező problémájára. A munkaerőhiány nagy mértékben érinti a logisztikai szektort, jelentős a külföldre vándorlás, a szektortársak versenyeznek az itthon maradt dolgozókért. Emiatt jelentősen növekednek a bérek és a szolgálatás folyamatosságát is veszélyeztetheti az, hogy nehéz pótolni a kieső munkavállalókat.

Megoldási javaslatunk szerint Sfera Easy PRS fóliázó robotokat vásároltak. Ezeket a robotokat a munkavállaló a csomagolandó rakathoz viszi, majd innentől a robot automatikusan tekeri a stretch-fóliát az adott rakat köré úgy, hogy közben még 200%-ban előnyújtja azt. A 200%-s előnyújtás azt jelenti, hogy 1m fóliából 3m hosszú fóliát nyújt le úgy, hogy a fólia szélessége még nem változik. Ezek után tovább feszíti a fóliát (ekkor már csökken a fólia szélessége), hogy a rakat kellő tartását biztosítani tudja a fólia.

image.png

Ez a folyamat kézzel nem végezhető el, így a robot használatával további előnyhöz jutott ügyfelünk. Az első három hónap mérései alapján a stretch-fólia felhasználás 75%-kal csökkent! A csomagolóanyag költségének csökkenésével a robotok értéke 3 hónap alatt térült meg ügyfelünknek.

A magyar sikerre a multinacionális vállalatcsoport többi tagja is felfigyelt, így jelenleg közel 100 másik európai raktárban állítják át a fóliázást a magyar minta szerint. 

Büszkék vagyunk rá, hogy részt vehettünk ebben a projektben és szerepet játszhattunk abban, ahogy a világ egyik legnagyobb logisztikai vállalata ilyen nagy mértékben csökkenti a környezet csomagolóanyag terhelését.

„A csomagolás hasznossága nem kérdés, hiszen ez biztosítja azt, hogy a termékek, áruk, élelmiszerek nagyobb távolságban is szállíthatók és hosszabb ideig eltarthatók legyenek. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ezt a feladatot a lehető legkevesebb csomagolóanyag felhasználásával oldjuk meg és védjük környezetünket a felesleges csomagolóanyag terheléstől – ezt fogalmaztuk meg küldetésünkben is.

Saját számításaink szerint a Manuli Stretch Magyarország Kft. csak 2017-ben több mint 2000 tonnával csökkentette magyarországi partnereinek stretch-fólia felhasználását – ennyivel csökkentettük környezetünk felesleges csomagolóanyag terhelését.” – Arató Gábor, a Manuli Stretch Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek