Fenntarthatóság – nem csak szólam, hanem sürgető feladat.

A csomagolóipar szerepei közül az egyik legfontosabb a fenntartható megoldások keresése és alkalmazása. Ezeknek a megoldásoknak nem csak környezetbarátnak, de biztonságosnak is kell lenniük. Az a célunk, hogy az emberek és a Föld is egyaránt jól járjanak.

A vállalatoknak tehát olyan csomagolási módszereket kell alkalmazniuk, amelyek minimalizálják a környezeti terhelést, ugyanakkor garantálják termékeik biztonságos szállítását és tárolását.

A fenntartható csomagolás használata egyértelműen igazolja az ügyfeleknek, hogy a vállalat felelősséget vállal környezeti hatásaiért. Ez erősítheti a márka hitelességét.

A fenntartható csomagolás tervezése során a vállalatoknak át kell gondolniuk, hogyan használják fel legjobban az erőforrásaikat. Ez általában hatékonyabb működést és költségcsökkenést eredményez.

A fenntartható csomagolás nem csak a környezet számára jó, hanem a vállalatok számára is hasznos lehet! 🌍📦 

Szeretnénk idén is elismerni ügyfeleink fenntarthatóságért tett erőfeszítéseit, ezért idén is folytatjuk faültetéses kampányunkat. 

Programunk 3 pillére:

REDUCE
Innovatív technológiáinknak köszönhetően, kevesebb fólia felhasználás mellett nagyobb tartóerőt tudjunk biztosítani és ezáltal jobb rakatstabilitást érjünk el. Átlag 50-70%-al tudjuk csökkenteni ügyfeleinknél a fólia felhasználást.
Eddigi eredményeinket itt találja: https://manupackaging.hu/esettanulmanyok/
Csomagolástechnikai auditunk során javaslatot teszünk a stretch-fólia és/vagy a zsugorfólia felhasználás drasztikus csökkentésére. https://manupackaging.hu/audit/

RECYCLE
Visszaforgatás, újrahasznosítás
Manunature RR, Manusrhink RR és Manucover RR fóliánk minimum 30% PCR (Post Commercial Recycled, azaz egyszer már csomagolásra használt) alapanyagot tartalmaznak újrahasznosítva.

REDESGIN
A körforgásos gazdaság elvei alapján újratervezett termékeink
Manunature BB: 50% Bio-LLDPE alapanyagot tartalmaz, minden egyes kg-mal fél kg CO2-t vonunk ki a környezetből
Manunature BD: ipari felhasználás után visszaforgatható, de ha mégis a környezetbe kerül ott mikroszemcsés műanyag keletkezése nélkül lebomlik.

Fenntarthatósági kampányunkról:

Azon ügyfeleink nevében, akik a fenti három fenntarthatósági programunk bármelyikében részt vesznek idén is fákat ültetünk el a Péterhalmi erdőben. Minden tonna fólia után 1 fát.

Tegye zöldebbé az Ön nevében elültetett fával környezetét

Amennyiben az Ön cége is elkötelezett a fenntartható csomagolási megoldások mellett, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat, Somogyi Gábort a +36 30 682 60 51-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre.

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek