Új kihívások és megoldások a hulladékkezelés terén

Július 1-jétől hazánkban is alkalmazni kell a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, angolul „extended producers responsibility”, vagyis röviden EPR szabályait.

Bevezetés:

Július 1-jétől Magyarországon is életbe lép az EPR (kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer), amelynek célja, hogy a gyártók és az első belföldi forgalmazók pénzügyi felelősséget vállaljanak a termékeik után keletkező hulladék kezeléséért. Az EPR rendszer a körforgásos gazdaság elveit támogatva arra ösztönzi a csomagolóanyag felhasználókat, hogy vállalják a hulladék begyűjtésének és ártalmatlanításának költségeit.

A kiterjesztett gyártói felelősség rendszere:

Az EPR rendszer lényege, hogy a gyártók és az első belföldi forgalmazók felelősséget vállalnak termékeik teljes életciklusáért, ideértve a hulladékkezelést is.

Tények:

Eddig a műanyag csomagolás /M01 díjkód/ után 57-Ft termékdíjat kellett megfizetni, de július 1-től 219 Ft/kg EPR díj fogja terhelni, ami még inkább előtérbe helyezi az anyagcsökkentést. Így 162 Ft-al kell többet fizetni Ft/kg-ként a műanyag csomagolások után mint eddig.

A Manupackaging megoldása:

Cégünk, mint megbízható csomagolástechnikai szolgáltató, azon van, hogy segítséget nyújtson a vállalatoknak csomagolóanyag költségeinek optimalizálásában.

Innovatív csomagológépeink, stretch és zsugorfóliáink segítségével ügyfeleinknél átlagosan 30-70%-al tudjuk csökkenteni a csomagolóanyag mennyiségét. 
Ezáltal a vállalkozások képesek kiküszöbölni az EPR díj bevezetéséből eredő terheket.

Esettanulmányok:

Széles körű esettanulmányaink alátámasztják eredményeinket a csomagolóanyag mennyiségének csökkentése terén. Már számos vállalkozás számára nyújtottunk hatékony megoldásokat, amelyek révén jelentős megtakarításokat értek el. Az esettanulmányok elérhetőek weblapunkon, ahol részletes információkat talál. https://manupackaging.hu/esettanulmanyok/

Díjmentes Audit:

Az első lépés a fólia felhasználásának csökkentése érdekében, hogy kérje díjmentes Auditunkat. Szakértő kollégáink felmérik a vállalkozás igényeit és lehetőségeit, és ajánlásokat tesznek a csomagolóanyag hatékonyabb felhasználása érdekében. Ez segít eldönteni, mennyivel tudjuk csökkenteni a fólia felhasználását és a költségeket.

Auditunkat most díjmentesen itt kérheti https://manupackaging.hu/audit/

Összegzés:

Az EPR díj bevezetése új kihívások elé állítja a vállalkozásokat a hulladékkezelés terén. Cégünk innovatív csomagolási megoldásokkal segít abban, hogy a körforgásos gazdaság elveinek megfelelően csökkenteni tudja a csomagolóanyag mennyiségét és minimalizálni az EPR díjból eredő terheket.

Kérje díjmentes Auditot még ma, és fedezze fel, hogyan tudjuk segíteni a vállalkozását a fenntartható hulladékkezelésben és a költségcsökkentés terén.

A 130.000 Ft értékű Auditunkat most díjmentesen itt kérheti https://manupackaging.hu/audit/

 

 

 

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek