Csomagolóanyag-csökkentés

A kialakult járványügyi helyzetben a szokásosnál nagyobb nyomás nehezedik a csomagolóanyag-gyártókra, ami mindenekelőtt a hirtelen megnövekedett csomagolási igényekben és készletezési rohamban mutatkozik meg. A Manupackaging csapatát is számos kihívás elé állította az elmúlt 5 hét, ám eddig valamennyit sikeresen teljesítettük, továbbá egy különleges támogatási rendszert is kialakítottunk, hogy segítsük partnereink munkáját a válságos időszakban. 

koltsegcsokkentes 60

Az első nehézség, amellyel a csomagolóanyag-gyártóknak a járványügyi helyzet fokozódásával szembe kellett nézniük, a szinte kétszeresére emelkedett csomagolóanyag-igény volt. Sok beszállító ezt a mennyiséget képtelen volt egyik napról a másikra teljesíteni, ám a Manupackaging felkészülten várta a körülmények hirtelen megváltozását. Ezért már a járvány kialakulásának kezdetén maximális készletet rendeltünk be magyarországi raktárunkba a Manupackaging gyáraiból, ezzel stabilan áthidalva az első nagy megrendelői rohamot. 

Ezek után, számolva a későbbi nehézségekkel, átszerveztük a beszerzéseinket, hogy folyamatosan biztosítani tudjuk a szokásosnál magasabb csomagolóanyag-igényeket. A létfontosságú iparágakból érkező megrendeléseket soron kívül teljesítjük, hogy a gyógyszerek és élelmiszerek garantáltan eljussanak a fogyasztókhoz. Ezen kívül az ezekben az iparágakban tevékenykedő cégek számára a csomagológép-gyártást is biztosítjani tudjuk a járvány ideje alatt. 

Az ügyfelek számára kialakított támogatási rendszer célja, hogy valamennyi partnercég megnövekedett igénye folyamatosan fedezve legyen. Ennek érdekében a Manupackaging 2000 raklap feletti raktárkapacitással, 10 fő raktári dolgozóval várja a beérkező megrendeléseket, míg a csomagológépek folyamatos működését 5 fős szerviz csapat biztosítja. A partnereinket dedikált csomagolástechnikus tájékoztatja folyamatosan naprakész információval a készlet és a szállítás kapcsán, hogy mindig előre tudjanak kalkulálni. 

A megnövekedett csomagolási igényeknek azonban van egy másik hátránya is, amelyre csak kevesen gondolnak: a megnövekedett hulladékmennyiség. A Manupackaging ezért most különösen fontosnak tartja a környezettudatosságot, a csomagolóanyag-felhasználás csökkentését, valamint a szelektív visszagyűjtést a körfogás fenntartása érdekében. Ezért is ajánljuk partnereink figyelmébe a járvány ideje alatt is fólia-felhasználás csökkentő megoldásainkat, amelyekkel akár 50-70%-os megtakarítás érhető el, méghozzá ugyanolyan, vagy még jobb rakatstabilitás mellett. A  környezeti problémákra pedig saját fejlesztésű Manunature fóliánk nyújt teljeskörű megoldást: ez ugyanis a piacon az első olyan stretch-fólia, amely 100%-ban viszsaforgatható, ám ha nem kerül visszagyűjtésre, a természetben 100%-ban szerves anyagokra bomlik.

Költségcsökkentő megoldásaink eredményeit itt találja >>>

 

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek