Az ehető vizestasak már a jelen

marathon

A szervezők bemutatták az első műanyagmentes félmaratont. Az útmenti vízállomásokon a hagyományos műanyag palackokat “OOHO”-val helyettesítették, ami egy 100%-ig növényből készült, tengeri moszat alapú membránból készült, ehető, biológiailag lebomló tasak márkaneve.

Az OOHO-t a londoni székhelyű start-up, a Rocks Lab álmodta meg. Elmondásuk szerint céljuk egy olyan fogyasztható, tengeri alga alapú membrán létrehozása volt, amelyre bőséges természeti erőforrások állnak rendelkezésre, ugyanakkor amely éppen olyan gyorsan eltűnik, mint a szerves élelmiszer-hulladékok. A tasakok ehetőek és biztonságosak lenyelhetők, vagy ha eldobják őket, akkor állítólag négy és hat hét között természetes összetevőikre bomlanak, akár természetes környezetben, akár hulladéklerakókban. 

A Rocks Lab már számos sporteseményen, fesztiválon kipróbálta a terméket, különböző funkciókat rendeltek hozzá, és azt állítják, hogy a termék valósággal forradalmasítani fogja a “menet közbeni” vízfogyasztás piacát. A tasakok ugyanakkor szélesebb körben is alkalmazhatók, mint például az üdítőitalok, szeszesitalok, és kozmetikumok piacán. 

ooho

A cég elmondása alapján a szabadalmaztatott anyag “olcsóbb, mint a műanyag, kevesebb energiát fogyaszt, és kevesebb CO2-t termel”.

A Half Marathon szervezői azt mondták: “Az egyszeri felhasználású műanyag palackok és csészék eltávolítása a pályáról egy nagy lépés a fenntarthatóbb félmaratonra való törekvés felé.”

 

Forrás: brittishplastics.co.uk

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek