Alacsonyabb költségek, kisebb lábnyom, nagyobb biztonság

Így csökkenthetik a gyártó, nagykereskedő és logisztikai cégek csomagolási költségeiket 2020-ban. 

csomagolasi hulladek csokkentes

A Manupackaging Magyarország Kft. azoknak a vállalatoknak nyújt komplex csomagolástechnikai szolgáltatásokat, amelyek optimalizálni szeretnék a csomagolási folyamatot, ezáltal csökkentve a felhasznált csomagolóanyag mennyiségét. Partnereink az akár 60%-os költségmegtakarítás mellett azzal is büszkélkedhetnek, hogy támogatják a környezetszennyezés csökkentéséért folytatott harcot: optimalizáló megoldásainknak és speciális, saját gyártású csomagolóanyagainknak hála jelenleg ugyanis évente 2000 tonnával kevesebb műanyagfólia kerül felhasználásra Magyarországon. 

A jobb néha kevesebb 

Gondolná, hogy ugyanaz a csomagolási feladat megoldható akár 70%-kal kevesebb csomagolóanyaggal, méghozzá nagyobb stabilitás és rakatbiztonság mellett? Ma már számtalan tapasztalatunk támasztja alá, hogy ez lehetséges, sőt, egyszerűbben megvalósítható, mint hinné! 

csomagoloanyag csokkentes esettanulmany

A magas minőségű alapanyagoknak és gyártási eljárásnak köszönhetően a Manupackaging stretch-fóliái egyedülálló mechanikai tulajdonságokkal és  nyújthatósággal rendelkeznek, így kisebb felhasználás mellett is jobb stabilitást biztosítanak, mint egyéb stretch-fóliák. Az akár négyszeresére is kinyújtható stretch-fólia ‒ habár a nyújtás következtében a vastagsága is a negyedére csökken ‒ nem veszít sem tartóerejéből, sem átszúrási és továbbszakadási ellenállásából. Így lehetséges, hogy míg azelőtt például egy raklap befóliázásához 600 gramm csomagolóanyagra volt szükség, a Manupackaging megoldásával ez a mennyiség 150 grammra csökken, miközben a termék és a rakat védelme maradéktalanul megvalósul. Partnereink tehát egyszerre csökkenthetik ökológiai lábnyomukat és csomagolási költségeiket, méghozzá nagyobb biztonság mellett. 

Csomagolóanyagaink mellett csomagolástechnikai eszközeink és egyedi igényekre szabott gépészeti megoldásaink(mint pl. a különböző méretű rakatok csomagolásának racionalizálása) is jelentős szerepet játszanak a megtakarításban. Partnereink egyedi elképzelései és elvárásai alapján dolgozzuk ki a számukra legmegfelelőbb fejlesztési és csomagolóanyag-felhasználási konstrukciót, amely a csomagolóanyag‒csomagológép‒gép- beállítás optimális egységéből áll.

Környezettudatos megtakarítás a Manunature-rel  

2019-ben bemutatott saját fejlesztésű termékünk, a Manunature BD egy extra erős, 100%-ban visszaforgatható és biológiailag lebomló stretch-fólia,amely nem csak a felhasznált mennyiség nagymértékű csökkentését teszi lehetővé, de a környezetre nézve sem jelent semmiféle veszélyt. Ez a világon az első olyan műanyagfólia, amely egyszerre újrahasznosítható és lebomló, hiszen minden más, a piacon elérhető termék csupán az egyik tulajdonsággal rendelkezik: a lebomló fóliákat nem lehet újrahasznosítani, míg az újrahasznosítható anyagok nem bomlanak le, ha mégsem kerülnek vissza a rendszerbe. Ezzel szemben a Manunature BD lehetővé teszi a fenntarthatóság szempontjából legkedvezőbb újrahasznosítást, ám a természetbe kerülve 3-24 hónap alatt képes szervesen lebomlani (CO2-re és vízre), semmiféle szennyeződést nem hagyva maga után. 

Már Magyarországon is elérhető ezen felül a Manunature BB termékünk, egy 100%-ban lebomló fólia, amelynek előállítása természetes, megújuló alapanyagokból történik, így hozzájárul a szénlábnyom csökkentéséhez. Egy kilogram bio-polietilén gyártása során ugyanis 2 kilogrammal kevesebb CO2 kerül kibocsátásra, mint a hagyományos fóliák esetében. Az újrahasznosítás jegyében született Manunature RR termékünk, amely 100%-ban visszaforgatható, és maga is 30%-ban újrahasznosított hulladékanyagból készül. 

Manunature-rel tehát partnereink nem csupán saját csomagolási költségeiket csökkenthetik, hanem egy olyan jövőhöz is hozzájárulhatnak, amelyben élvezhetjük a műanyag nyújtotta előnyöket anélkül, hogy veszélyeztetnénk a környezetünket.

Továbbra is abban hiszünk, hogy a felhasználás csökkentése és a visszaforgatás a legjobb megoldás, amíg azonban ez nem 100%-os, addig gondolni kell arra is, hogy a csomagolóanyag felelőtlen módon a természetbe kerülhet. Erre nyújt megoldást a Manunature®.

 Magyarországon elérhető kizárólag a Manupackaging Magyarország Kft.-nél.

 

 

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek