Esettanulmány

Nemcsak a költségek csökkentek, hanem a csomagolási problémát is orvosoltuk

Cél: Költség- és volumencsökkentés, csomagolási probléma megszüntetése
Iparág: Zsebkendőgyár

Csomagolóanyag

Előtte

280 gramm/raklap

Utána

245 gramm/raklap
Megtakarítás

Csomagolóanyag

évi 1,2 tonna

Költség

15 %

Megbízás:

Partnerünk a teszttől azt várta, hogy kevesebb fóliával és horpadásmentesen is meg tudják oldani a dobozok csomagolását. A teszt előtt 17 my-os, 250%-os fóliával csomagoltak, raklaponként 280 grammot használtak fel ebből, ami napi 100 raklappal számolva napi szinten 28 kg fóliát, havi szinten pedig 840 kg-ot jelentett.

Javaslat és teszt:

A stretch-fóliázó gépen a teszt során nem állítottunk, csak vékonyabb, 15 my-os fóliát használtunk. Azt tapasztaltuk, hogy az oldaltartásból a kevesebb is elég volt, a dobozok nem horpadtak be, a további eredmények pedig önmagukért beszélnek.
A Manupackaging MELIT HS 15 my-os fóliával 245 gramm elég volt raklaponként, így a havi felhasználás 735 kg fóliára csökkenhet. Ez 100 kg megtakarítást jelent hónaponként úgy, hogy árban a két termék nem mutat eltérést.

Eredmény:

Felhasználásban 15%-os csökkenést lehetett elérni, évente 1,2 tonna fóliával kevesebb lesz a cég fogyasztása. A költségek is 15%-kal csökkennek a Manupackaging eljárásával.

Amellett, hogy mindhárom kitűzött célt sikerült elérni a Manupackaging javaslataival, egy komplexebb szolgáltatást is nyert a cég, ugyanis mostantól egy helyről tudják beszerezni a ragszalagot, a stretch-fóliát és a takarófóliát is.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok