Esettanulmány

80%-os csomagolási költség megtakarítás, 2 éven belüli megtérüléssel

Cél: Költség- és csomagolóanyagcsökkentés
Iparág: Szerszám gyártás

Csomagolóanyag

Előtte

611 gramm

Utána

212,9 gramm
Megtakarítás

Csomagolóanyag

65%

Költség

80%

Megbízás:

Elektromos kéziszerszámok gyártásával foglalkozik az a vállalat, amely tender útján kívánta megtalálni a lehető legjobb megoldást a csomagolási folyamatok optimalizálására. A tenderen rajtunk kívül még 3 versenytársunk vett részt, akikkel egyeztették a feladat pontos részleteit és az igényeiket. A feladat nehézsége elsősorban abban állt, hogy olyan megoldást kellett találnunk, amely egyszerre alkalmas a 9 különböző féle rakodólap és a szélsőséges rakatmagasságok esetén.

Javaslat és TESZT:

A stretch-fóliázó sort mindenképpen egy Atlanta Stretch automata géppel terveztük megvalósítani, amely rendkívül rugalmas felhasználást biztosít, időhatékony, és a segítségével az anyagfelhasználás egyszerre válik kiszámíthatóvá és csökken nagy mértékben (átlagosan 40-50%-kal). A tender kihirdetése után egy hónappal derült csak ki, hogy a közeljövőben a cég telephelyén nem csupán 2200 mm, hanem 3000 mm magasságú raklapokat is fognak csomagolni, a kamionok jobb kihasználtságának céljából. A tendert így újra kihirdették 3000 mm magasságú raklapok kezelésére alkalmas full automata stretch-fóliázó sorra.
Az ajánlatunkat így ennek fényében át kellett dolgoznunk, és hogy elkerüljük a további félreértéseket, felkértük az Atlanta Stretch szakemberét, Piero Azzalint, hogy személyes látogatásával és a helyszín felmérésével segítse a munkánkat. A terepszemle után Piero már a konkrét tények birtokában kidolgozta az ajánlatát egy Revolution PRS automata stretch-fóliázó gépre, a conveyor pályára, valamint a conveyorba integrált raklap súlymérő rendszerre.
Az ajánlat átdolgozását követően a karbantartási szerződés tervezetét, az elméleti költségmegtakarítás riportot és a beruházás megtérülési kalkulációt is benyújtottunk. Nem sokkal később érkezett a biztató válasz, miszerint a mi megoldásunk mellett döntött a vállalat, köszönhetően a gyors reagálásnak, az odaadásnak, a részletekre való odafigyelésnek és a kitartásnak.

Eredmény:

A gép beüzemelését követően a raklaponkénti anyagszükséglet 611 grammról mindössze 212,9 grammra csökkent 200%-os előnyújtás mellett, ami 65%-os anyagmegtakarítást jelent, költségek terén pedig csaknem 80%-os megtakarítást, így a beruházás 2 – 2,5 év alatt meg is térül. A vállalat és a dolgozók is egyaránt elégedettek a rendszerrel, olyannyira, hogy további gépek beszerzését is tervezik a jövőben.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok