Stratégiai partnerség a Polymateriával

2022. november 30-án a Manupackaging örömmel jelentette be, hogy stratégiai partnerségre lép a Polymateria céggel a fenntartható, az életciklust kitöltő csomagolási megoldások érdekében.

From left to right: Massimo Moroni (Global Procurement & Marketing at Manupackaging), Stolte Isabell (R&D, Innovation of Manupackaging), Richard Horne (Chief Commercial Officer of Polymateria), Pierfranco Di Gioia (CEO of M Stretch, Holding of Manupackaging Group)

A Polymateria technológiáját beépítve a Manupackaging sikeresen kifejlesztette a Manunature® BD-t, egy újszerű, 100%-ban biztonságos, biológiailag lebomló, szupererős stretch fóliát, amely 12 hónapos élettartam után a Polymateria biotranszformációs eljárásának köszönhetően nyitott, szárazföldi környezetben biológiailag lebomlóvá válik. 

A partnerséget Pierfranco Di Gioia, a Manupackaging Group holding vezérigazgatója a következő szavakkal üdvözölte: 

„Közös jövőképünk a fenntarthatóság, ez az inspiráció köti össze a Polymateriát és a Manupackaginget. 

A fenntartható csomagolási megoldások iránti növekvő kereslet arra ösztönzött minket, hogy továbbfejlesszük az öko-stretch fóliákat, amelyek teljesen kiküszöbölik a mikroműanyagok problémáját. A legjobb megoldást kerestük, és örömmel választottuk a Polymateriát, azt a céget, amely ideális partner lesz e kritikus szempont megvalósításában. 

Úgy véljük, hogy a fokozottan környezetbarát, nagy teljesítményű termékek iránti kereslet kiugróan magas lesz a jövőben, ezért nemrégiben két új, csúcstechnológiás extrudálósort üzemeltünk be, amelyek a jelenlegi és a jövőbeni fenntartható fóliáink gyártására és fejlesztésére szolgálnak.” 

Richard Horne, a Polymateria kereskedelmi igazgatója a következőket fűzte hozzá: 

„Örömmel támogatjuk a Manupackaginget, hiszen ez által is segíthetjük ügyfeleiket a fenntarthatósági céljaik elérésében. A Manupackaging csapata úttörő szerepet játszott a stretch fóliák technológiájának kifejlesztésében a különböző ipari szegmensekben. Nagyszerű látni, hogy a biológiailag teljesen lebomló fólia opciója is elérhetővé válik az ügyfeleik számára.” 

A Manunature® BD a BSI PAS 9017:2020 kritériumai szerint biológiailag lebomlónak minősül. Ez a világ első olyan szabványa, amely biztosítja, hogy a poliolefin műanyagok a nyitott, szárazföldi környezetben teljes mértékben lebomlásra kerüljenek anélkül, hogy mikroműanyagok keletkeznének vagy károsítanák a természetet. 

Manupackaging Group 

Az úttörő cég, amely Európában feltalálta a stretch fóliát, több mint 15 000 ügyfelet szolgál ki, 100%-ban újrahasznosítható, prémium minőségű fóliák széles választékával. 

A több mint 150.000 tonna éves termelési kapacitással rendelkező vállalatcsoport globális értékesítési hálózatán keresztül a világ 65 országában jut el ügyfeleihez.

A vállalatcsoport 11 helyszínen működik, 4 gyártóüzemmel Schkopau/Lipcsében (Németország), Buenos Airesben (Argentína), Curitibában és Manausban (Brazília), valamint 7 forgalmazó szervezettel rendelkezik Európában (6) és Latin-Amerikában (1). 

A Manupackaging mottója: „természetes szenvedéllyel az áruvédelemért”. Ez tükröződik a vállalat jövőképében, amely elősegíti a partnerségi együttműködést a csomagolóanyag-nagykereskedőkkel, a közös termékfejlesztést, valamint a végfelhasználó ügyfelekkel való együttműködést. 

Polymateria Ltd. 

A Polymateria küldetése a tudomány fejlesztése, hogy ez által segítse a természetet a műanyagszennyezés okozta válság kezelésében. 

Az Imperial College Londonból induló, és jelenleg is ott működő cég a világon elsőként bizonyította be tudományosan, hogy a kezeletlen műanyaghulladék forrásait úgy lehet visszavezetni a természetbe, hogy közben nem keletkezik mikroműanyag, nem károsodik a természeti környezet, továbbá nem zavarja a nagyüzemi újrahasznosítási folyamatokat. 

A Polymateria 2021-ben elnyerte a Világgazdasági Fórum „Tech Pioneer” címét, amiért jelentősen hozzájárult a műanyagszennyezés elleni küzdelemhez.

Manupackaging elkötelezett…

Amennyiben az Ön cége is a stretch-fóliázást alkalmazza, és elkötelezett a fenntartható csomagolási megoldások mellett, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat  Arató Gábort a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre.

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek