Esettanulmány

Amikor az „olcsóbb” 10%-kal több!

Cél: Csomagolási folyamat optimalizálása
Iparág: Élelmiszeripari nagykereskedés

Csomagolóanyag

Előtte

275 Ft / raklap csomagolási költség

Utána

245 Ft / raklap csomagolási költség
Megtakarítás

Költség

10%

Megbízás:

Egy régi ügyfelünknél az a döntés született, hogy máshonnan szerzik be a csomagológépekhez szükséges fóliát, „olcsóbban”. Az általuk kiválasztott fólia is 20 mikronos volt, mint a Manupackaging által ajánlott, de volt egy nagy különbség a kettő között: azt nem lehetett 250%-kal előnyújtani.
A cégnél napi 100-150 raklapot csomagolnak le. Egy egyszerű összehasonlítással feketén-fehéren kiderült, hogy az „olcsóbb” megoldás valójában 10%-kal magasabb költséget jelent.

Lássuk a számokat!:

A nem előnyújtható, standard, 20 my-os stretchfóliából 0,29 kg szükséges a 22 körös csomagolás során. Ugyanehhez a csomagoláshoz az előnyújtható AT HS 20my Power stretchfóliából csak 0,23 kg szükséges, ugyanolyan stabilitás és minőség mellett.
Vagyis a 275 Ft/raklapos költség helyett az előnyújtható fólia segítségével 248 Ft/raklap ár érhető el, ez 10%-os megtakarítást jelent.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok