3 tipp az ökoszisztéma védelmében

Senki sem mondta még a világon, hogy a műanyag illatára szeretne felébredni! Már az is borzasztó, hogy mindenhol műanyagot látunk. De még mindig van idő, hogy cselekedjünk, és megvédjük az ökoszisztémánkat!

A mindennapi rutinunk során gyakran nem vagyunk tudatában annak, hogy mennyire kényes az ökológiai egyensúly, ami a világunkat egyensúlyban tartja.

Zöldellő erdőkre van szükségünk, hogy oxigén termelődjön a lélegzéshez, egészséges ökoszisztéma kell az óceánokban, hogy fenntartsuk a víz körforgását, és virágzó biodiverzitás szükséges ahhoz, hogy az állatok, a növények és mi, emberek életben maradjunk.

A műanyagszennyezés és a nem hatékony hulladékgazdálkodás veszélyezteti ezt az egyensúlyt.
Évente 8 millió tonna műanyag kerül az óceánokba, és miközben a hulladékgazdálkodási piac a keletkező szemét mennyiségével együtt nő, az újrahasznosítási arány nem tart ezekkel lépést.

Vegyük ki a részünket a tengerek és óceánok megmentéséből! A környezetbe kerülő műanyag mennyiségének csökkentésével szép eredményeket érhetünk el

Milyen konkrét intézkedéseket tehetünk?

💡 Segítsük az újrahasznosítási infrastruktúrát és az erre irányuló kutatást.
💡 Használjunk újrahasznosítható műanyagokat és újrafeldolgozott anyagokat az
       újonnan gyártott műanyagok helyett.
💡 Motiváljuk a kormányokat a hatékony hulladékgazdálkodásba való befektetésre.

Kötelezzük el magunkat arra, hogy tényleg zöldek leszünk! A Manupackaging is kiveszi a részét azáltal, hogy környezetbarát stretchfóliákkal, például a Manunature® BD-vel védi az árukat.

Amennyiben az Ön cége is a stretch-fóliázást alkalmazza, és elkötelezett a fenntartható csomagolási megoldások mellett, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat  Somogyi Gábort a +36 30 682 60 51-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre.

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek