Esettanulmány

Csökkenő fóliahasználat és költségek, nagyobb rakatbiztonság

Cél: A felhasznált fóliamennyiség és az EPR-díj csökkentése, rakatbiztonság növelése
Iparág: Növényvédőszergyártó cég

Csomagolóanyag

Előtte

158 gramm / raklap

Utána

144 gramm / raklap

Változó csomagolási eljárásra, még kedvezőbb megoldást javasoltunk.

 

Megbízás:

Évek óta dolgozunk együtt egy növényvédőszergyártó céggel.  Azért fordult hozzánk, mert az eddig kialakított kedvező kihozatalt tovább kívánták csökkenteni, méghozzá új, nagy teljesítményű csomagolóanyag alkalmazásával. Több okból is érdemes néha a beállított csomagolási metódust ellenőrizni. Lehet, hogy megváltozott a csomagolandó termék mérete, kivitele, súlya, lehet, hogy újabb innovatív csomagolóanyag került fogalomba. 

Javaslat és teszt:

A teszt előtt 158 gramm fóliát használtak egy paletta lecsomagolásához, ezt tovább tudtuk csökkenteni 144 grammra. Sőt, nem elég, hogy kevesebb fólia használatával oldottuk meg a feladatot, a rakatbiztonság is nőtt a Manupackaging fóliák alkalmazásával!

Eredmény:

Sikerült elérni a stabil rögzítést és rakatbiztonságot, 8%-kal csökkentettük a cég környezetre káros hatását, az EPR-díj befizetése szintén 8%-kal csökkent, miközben a csomagolási költség is kevesebb lett, 6%-kal. Habár ezek a számok nem óriásiak, de partnerünk így is igazán elégedett volt az elért eredménnyel.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok