Sikeresen elindult az M-Forum

Vállalatunk filozófiájának központi eleme régóta a fenntarthatóság.
Szeptemberben a Manupacking gyártási szakemberei egy különleges eseményre invitálták az embereket, hogy közvetlen eszmecserét folytassanak a stretchfólia felhasználóival. Az úgynevezett M-Forum a modern fóliás csomagolástechnika három fontos összetevőjét egyesíti: a megfelelő anyagösszetétel kiválasztását, a rakomány biztonságát és a fenntarthatóságot, amelyet újrahasznosított fóliák révén ér el. Massimo Moroni, a Manupackaging Deutschland ügyvezető igazgatója szerint mindhárom szempont elválaszthatatlanul összefügg.

Megnyitó:

Az M-Forum megnyitóján a Manupackaging ügyfelei, partnerei és beszállítói, valamint munkatársai intenzív szakmai eszmecserére jöttek össze.
– Előadóként Angel Hernándezt, az Európai Logisztika-biztonsági Egyesülete (EUMOS) elnökét, moderátorként pedig Dr. Michael Scriba neves műanyag-újrahasznosítási szakértőt köszönthettük. A színpadunkon fellépő szakértők voltak a Polymateria beszállítónktól Ilia Bilbie, és a Climate Partner partnercégünktől René Münchhausen, akik együtt segítettek tájékoztatni és inspirálni a résztvevőket, illetve élénk vitákat folytattak velük. – mondta Massimo Moroni. René Münchhausen az éghajlatvédelem új szintjének témáját vette szemügyre, és áttekintést adott arról, hogy a vállalatok mostantól átláthatóbbá tehetik az éghajlatvédelmi beruházásaikat.
– Látogatóinktól csupa pozitív visszajelzést kaptunk, és biztosak vagyunk abban, hogy a bemutatott új megközelítésekből nekik is csak hasznuk származik. – nyilatkozta Massimo Moroniy a folyópartokon összegyűjtött, a tenger felé tartó hulladékból származik. Ez ugyan megakadályozza a szemétsziget növekedését, de nem tisztítja meg. 

„Close the Loop”

A közelmúltban bemutattunk egy zárt körfolyamatú rendszert a használt műanyagfólia újbóli felhasználásra. Ez az eljárás a csomagolási folyamatokat teszi fenntarthatóbbá. A használt stretchfóliát típusonként kell összegyűjteni, tömöríteni, újragranulálni és újrafeldolgozni új stretchfóliává. Az így készült stretchfólia újrahasznosított tartalma akár 60 százalékos is lehet.

Dr. Isabell Stolte, a Manupackaging kutatási, fejlesztési és innovációs vezetője nagyszerű ösztönzőket lát a vállalatok számára, hogy részt vegyenek az újrahasznosítási programban. Ilyen ösztönző többek között a Manupackaging által kínált pénzügyi kompenzáció, a raktározási helyen való takarékoskodás, az ártalmatlanítási költségek csökkentése és a fenntarthatósági statisztikák javítása. Ezt a projektet a megnyitó eseményen is ismertették, illetve részletesebben megvitatták.

A tesztközpont lehetőségei:

A műanyag fóliák gyártása mellett vállalatunk a rakatbiztonsággal kapcsolatos teszteket és képzéseket is végez. Angel Hernández a program részeként szenvedélyes előadást tartott az optimális raklapbiztonság szükségességéről.

Az M-Forum lehetővé teszi a stretchfólia-felhasználók számára, hogy a helyszínen dinamikus vizsgálatnak vessék alá csomagolt áruikat az EUMOS-szabvány szerinti rakománybiztonság szempontjából, és megbízható paramétereket kapjanak. A hangsúly mindig az anyagösszetétel, a fenntarthatóság és a biztonság hármasán van.
– Célunk mindig az, hogy az érdekelt fél számára előnyt találjunk: vagy nagyobb rakománybiztonságot, vagy fenntarthatóbb terméket a biztonság veszélyeztetése nélkül, vagy kevesebb anyagfelhasználást és ezáltal alacsonyabb költségeket. Természetesen a legoptimálisabb, ha mindhárom tényező megjelenik a megoldásban. – mondta Massimo Moroni.

Az M-Forum különlegessége továbbá, hogy lehetőség van hibrid vizsgálati eljárás megrendelésére. Ez azt jelenti, hogy az ügyfél élőben, online követheti a csomagolási megoldások tesztelését; nem kell feltétlenül a Manupackaging schkopaui telephelyére utaznia.

Amennyiben az Ön cége is a stretch-fóliázást alkalmazza, és elkötelezett a fenntartható csomagolási megoldások mellett, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat  Somogyi Gábort a +36 30 682 60 51-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre.

.

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu