Esettanulmány

Amikor a befektetés 3-4 hónap alatt megtérül, és éves szinten több 10 millió forintot takarít meg a cég

Cél: Költség- és csomagolóanyagcsökkentés, gépesítés
Iparág: Élelmiszeripar

Csomagolóanyag

Előtte

750 gramm

Utána

215 gramm
Megtakarítás

Csomagolóanyag

64%

Költség

3-4 hónap alatt megtérül a beruházás

Megbízás:

Partnerünknél, egy élelmiszeripari cégnél kézzel csomagoltak standard fóliával a raklapokra, ami miatt a fajlagos költségeiket nem tudták csökkenteni. A tesztünktől azt várták, hogy kevesebb fóliával is meg tudják majd oldani a csomagolást, hiszen általában 200-250 raklapnyi terméket csomagolnak naponta, de csúcsidőben, a negyedik negyedévben ez a szám eléri a 600 raklapot is, vagyis nagy csomagolási volument kell megoldaniuk.
Egy raklap lecsomagolásához a tesztet megelőzően összesen 750 gramm 23 mikronos fóliát használtak, ezt szerették volna korszerűsíteni, csökkenteni

Javaslat és teszt:

A próbacsomagolást előnyújtós fóliakocsis gépünkkel végeztük , és az előnyújtásnak köszönhetően egy raklap esetén a 750 grammos fóliahasználat lecsökkent 215 grammra, méghozzá a 7-8 mikronos fóliából. A tartóerő ugyanakkor nem romlott, a vékonyabb fólia is stabilan tartotta a raklapon a termékeket, ugyanúgy, mint ezt megelőzően.

Eredmény:

Eljárásunkkal tehát 64%-os anyagmegtakarítást értünk el, ez napi 200-250 raklap esetén is elképesztően nagy különbséget jelent. Az új gép árának megtérülési ideje csak 3-4 hónap, így éves szinten a cég több 10 millió forintot takaríthat meg. A teszteredmények láttán partnerünk 3 gép megrendelése mellett döntött

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok