Esettanulmány

Minőségjavulás ÉS költségcsökkentés egyszerre

Cél: Csomagolás minőségének javítása és a költségek csökkentése
Iparág: Malomipar

Csomagolóanyag

Előtte

380 gramm a száraztésztaüzemben, 520 gramm a malomban

Utána

280 gramm a száraztésztaüzemben, 450 gramm a malomban

Megbízás:

A cégnél komoly problémát jelentett, hogy nem volt gazdaságos a csomagolás, az eredeti gépbeállítással szakadt a fólia, ezért visszavették a gépek teljesítményét, viszont így sokkal többet használtak a fóliából. Napi 40 raklapot csomagolnak a malomban, és ugyanennyit a száraztésztaüzemben, ekkora mennyiségnél nem mindegy a felhasznált fólia mennyisége.
További kérése volt ügyfelünknek, hogy csak egyféle fóliát szeretnének alkalmazni a csomagolásnál, méghozzá szakadásmenteset, amellyel gazdaságosabban lehet csomagolni.

Eredmény:

Megoldásunkkal a tésztaüzem éves szinten 960 kg fóliát tud megtakarítani, ez 830 000 Ft költségmegtakarítást jelent. A malomban 672 kg fólia megtakarítás érhető el évente, ez szintén 830 000 Ft mínuszt jelent a költségekből. További jó hír, hogy a vékonyabb fólia esetében jobb volt a tartóerő, mint az előzőleg használt típusnál! Tehát nemcsak a költségeken tud jelentősen faragni a cég, de a csomagolás minősége is kiváló lett.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok