Esettanulmány

Légpárnás védelem és stretch-fóliázás egyben

Cél: Termék védelem és stabilitás
Iparág: Elektronikai termékek

Csomagolóanyag

Előtte

kézi csomagolás

Utána

gépi csomagolás légpárnás fóliával

Egyik hazai megbízónk elektronikai termékek védelmére és a rakatok nagyobb stabilitására keresett megoldást. Mivel az általa gyártott árucikkek az átlagnál magasabb védelmet igényelnek szállítás közben, egy olyan csomagológépet ajánlottunk neki, amely egyesíti a légpárnás fólia és a stretch-fóliázás előnyeit, így mindkét problémára maradéktalanul megoldást nyújt.

Megbízás:

Partnerünk elektromos gépek és berendezések gyártásával foglalkozik, amelyek egyutas rakodólapokon kerülnek kiszállításra a telephelyről a magyarországi megrendelők felé. Tavaly év októberében keresett meg minket a weboldalunkon talált MARATHON manuális raklapcsomagoló robotunk iránt érdeklődve, és arra volt kíváncsi, hogy a gépi stretch-fólián kívül lehet-e vele légpárnás fóliával is raklapos árut csomagolni (az elektronikai termékek magasabb védelme érdekében).

Audit:

A személyes auditon azonban kiderült, hogy nem ez, hanem egy másik raklapcsomagoló gép felel meg leginkább az adott csomagolási feladatnak, mégpedig a MYTHO EASY M FE Doors (Double Carriage) félautomata forgótányéros stretch-fóliázó gép. Ez a gép ugyanis a stretch-fólia tartó kocsin kívül egy légpárnás vagy habfóliatartó kocsival is rendelkezik, amelynek funkciója a rakomány rögzítésén túl a magasabb felületvédelem. A MYTHO EASY előnyeihez tartozik továbbá az alacsony karbantartási igény, a nagyon masszív, strapabíró szerkezet, nem utolsósorban pedig a kézi csomagolásnál 40-50%-kal gazdaságosabb működés.

Ezzel a megoldással a csomagoláskor a gépi stretch-fólia ráfeszíti a légpárnás fóliát a rakományra, amely így tapadóanyag nélkül, a lehető legstabilabban öleli körbe a védendő terméket, így minimalizálja annak kockázatát, hogy szállítás közben megsérül. A megrendelő számára a csomagolás eltávolítása egyszerű, ráadásul mindkét csomagolóanyag (a stretch-fólia és a légpárnás fólia is) visszaforgatható, hiszen polietilénből készült.

Eredmény:

A partnerünk mindezekre az előnyökre való tekintettel megrendelte a MYTHO EASY M FE stretch-fóliázó gépet, amelyhez a gépi stretch-fóliát és a méretre gyártott légpárnás fóliát is mi szállítjuk. A rendszer beüzemelése óta megbízónk és annak megrendelői is maradéktalanul elégedettek a rakatok stabilitásával és a termékek védelmével, amelyre a Manupackaging csapata a lehető leggazdaságosabb és környezetii szempontból is megfelelő megoldást tudta szállítani.

MYTHO EASY további info >>>

„A csomagolás hasznossága nem kérdés, hiszen ez biztosítja azt, hogy a termékek, áruk, élelmiszerek nagyobb távolságban is szállíthatók és hosszabb ideig eltarthatók legyenek. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ezt a feladatot a lehető legkevesebb csomagolóanyag felhasználásával oldjuk meg és védjük környezetünket a felesleges csomagolóanyag terheléstől – ezt fogalmaztuk meg küldetésünkben is.

Saját számításaink szerint a Manupackaging Magyarország Kft. csak 2020-ban is több mint 2000 tonnával csökkentette magyarországi partnereinek stretch-fólia felhasználását – ennyivel csökkentettük környezetünk felesleges csomagolóanyag terhelését.” – Arató Gábor, a Manupackaging Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

További esettanulmányok