Esettanulmány

56%-ot spóroltak egy gép beszerzésével, így 1 éven belül még egy gépet tudtak vásárolni

Cél: A fóliamennyiség csökkentése és nagyobb rakatbiztonság
Iparág: Konzervipari cég

Csomagolóanyag

Előtte

1075 gramm / raklap

Utána

470 gramm / raklap

Változó csomagolási eljárásra, még kedvezőbb megoldást javasoltunk.

 

Megbízás:

Egy konzervipari cég korábban már vett tőlünk egy gépet, most azért kerestek meg minket újra, mert a megtakarítás egy részét egy második gép megvételére kívánták fordítani.

Javaslat és teszt:

A mérési eredmények során kiderült, hogy a régi géppel 1075 g fólia kellett egy raklap lecsomagolásához. A tesztünk kimutatta, hogy ugyanaz elérhető 470 g-mal is, vagyis raklaponként 605 gramm takarítható meg

Eredmény:

Sikerült a felhasznált fóliamennyiséget 56%-kal csökkenteni, ez napi 120 raklappal számolva havi 1815 kg megtakarítást jelent a fóliahasználatban. Megoldásunkkal megvalósult a stabil rögzítés és a nagyobb rakatbiztonság, miközben mindig ugyanannyi fólia kerül felhasználásra, a fajlagos költség csökken, és az EPR-díj mérséklődik. A második csomagológép megtérülése mindössze 3,5 hónap!

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok