Esettanulmány

3 példa, amikor egy jó döntéssel elképesztő mennyiséget lehet megtakarítani a csomagoláson és a költségeken

Cél: Költség- és csomagolóanyagcsökkentés, korszerűsítés
Iparág: Állateledelgyártó / Nagykereskedelmi logisztika / Élelmiszergyártó

Megbízás:

Mindhárom cég azért keresett meg minket, mert úgy döntöttek, korszerűsítik a csomagolási eljárásaikat. A nagykereskedelmi-logisztikai cégnél a kézi fóliázást váltották le egy új gépre, az állateledelgyártó és az élelmiszergyártó cég pedig a régi, standard gépüket cserélték le előnyújtós gépeinkre. Így mindhárom helyen jóval kevesebb fóliával tudnak egy raklapot lefóliázni, ezáltal csökkennek a költségeik, a felhasznált anyag mennyiségéről nem is beszélve.
A korszerűsítés nyomán azonnal bámulatos eredményt értek el mindhárom esetben, de lássuk a konkrét számokat!

Állateledelgyártó cég:

Az új géppel havi 1650 kg fólia megtakarítás érhető el. Ez éves szinten 19800 kg spórolást jelent, az összmegtakarítás: 72%.

Nagykereskedelmi-logisztikai cég:

Az új géppel havi 696 kg fólia megtakarítás érhető el. Ez éves szinten 8352 kg spórolást jelent, az összmegtakarítás: 64%.

Élelmiszergyártó cég:

Az új géppel havi 1194 kg fólia megtakarítás érhető el. Ez éves szinten 14328 kg spórolást jelent, az összmegtakarítás: 63%.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!

Arató Gábor

További esettanulmányok