Esettanulmány

Gyors megoldás költség- és anyagcsökkentésre

Cél: Automatizálás
Iparág: Élelmiszeripar

Csomagolóanyag

Előtte

191 gramm/paletta

Utána

96 gramm/paletta
Megtakarítás

Csomagolóanyag

50%

Költség

27%

Mindössze egyetlen csomagológép megvásárlásával közel a felére csökkentette éves fóliafelhasználást partnerünk, miközben a csomagolási költségei is csaknem egy harmaddal csökkentek. Tudja meg Ön is, hogyan minimalizálhatja a csomagolásra fordított kiadásait és egyben cége ökológiai lábnyomát cikkünkből!

Előre csomagolt friss salátafélék forgalmazásával foglalkozik az a partnerünk, amelyik kézi csomagolásról szeretett volna átállni gépire a segítségünkkel, lehetőleg úgy, hogy közben a csomagolási folyamat hatékonyabbá válik. Mindaddig a kézi csomagolást 15 my vastagságú fóliával oldották meg, ami rendkívül hosszadalmas és anyagigényes módszer volt: egy palettához 191 gramm fóliát használtak fel. 

A javaslatunk a Synthex félautomata forgótányéros stretch-fóliázó gép volt, amely 200%-os előnyújtásra képes. Ehhez 15 my vastagságú saját gyártású fóliánkat ajánlottuk, amelyből az előnyújtásnak hála rakatonként csaknem 50%-kal kevesebb, mindössze 96 gramm került felhasználásra a csomagológép alkalmazásával, mint korábban a kézi fóliából. 

Félautomata SYNTHESI csomagológép
Félautomata SYNTHESI forgótányéros csomagológép

Az éves fóliafelhasználásra kivetítve ez annyit jelent, hogy a megoldásunkkal az addig 13 tonna műanyagfólia helyett mindössze 6,5 tonna kerül felhasználásra a telephelyen. A csomagolási költségek pedig így, egyetlen gép telepítésével és a megfelelő fólia használata mellett, 27%-kal csökkentek, a megrendelő legnagyobb elégedettségére.

Optimalizálja cége csomagolási folyamatait Ön is a lehető leggyorsabban, legegyszerűbben és a legrövidebb megtérülés mellett a Manupackaging Magyarország segítségével! 

„A csomagolás hasznossága nem kérdés, hiszen ez biztosítja azt, hogy a termékek, áruk, élelmiszerek nagyobb távolságban is szállíthatók és hosszabb ideig eltarthatók legyenek. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ezt a feladatot a lehető legkevesebb csomagolóanyag felhasználásával oldjuk meg és védjük környezetünket a felesleges csomagolóanyag terheléstől – ezt fogalmaztuk meg küldetésünkben is.

Saját számításaink szerint a Manuli Stretch Magyarország Kft. csak 2020-ban több mint 2000 tonnával csökkentette magyarországi partnereinek stretch-fólia felhasználását – ennyivel csökkentettük környezetünk felesleges csomagolóanyag terhelését.” – Arató Gábor, a Manupackaging Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

További esettanulmányok