A Manupackaging globális filozófiája és vállalása

A stretchfólia európai feltalálójaként természetesen felelősségünk van a fenntartható fejlesztésben és gyártásban. Mindent megteszünk a körforgásos gazdaság megteremtésének érdekében a stretchfóliás termékeink esetében.

many hands holding many kind of garbage on blue background

A fenntartható harmadlagos csomagolások specialistájaként szerves részét képezzük a teljes, csomagolással kapcsolatos ellátási láncnak, ezért aktív tagja vagyunk az Műanyag-Csomagolóipari Ipartestület Egyesületnek (https://kunststoffverpackungen.de/en/). Ez a németországi műanyag-csomagolóipar szakmai szövetsége. Mintegy 300 vállalat tartozik a szövetséghez, amelynek célja a jövőnk felelősségteljes alakítása.

A jövőnk szempontjából fontos, aktuális témák közé sorolhatjuk a környezetbarát tervezést, az újrahasznosíthatóságot, az újrafelhasználható és újratölthető rendszereket, az újrahasznosított anyagok és a bioalapú nyersanyagok használatát.

Csak technológiai innovációval érhetjük el a körforgásos gazdaság célját. Az elsődleges, másodlagos és harmadlagos csomagolás innovatív és fenntartható megtervezésére rengeteg lehetőség adott.

A világnak, nekünk, fogyasztóknak, tervezőknek, gyártóknak és fogyasztóknak szükségünk van műanyagra. Csak így élvezhetjük a higiénikus élelmiszerek, az elektromobilitás, a modern orvosi termékek és még sok más készítmény előnyét. Mindent csomagolás véd, számos kritériummal, a sérülések elkerülésétől a felesleges hulladék kérdéséig.

Mara Hancker, a Műanyag-Csomagolóipari Ipartestület Egyesület kommunikációs ügyvezető igazgatója ezt találóan foglalja össze: „A csomagolás sok szempontból lehetővé teszi jólétünket és fenntarthatóvá teszi a fogyasztásunkat. Mert amit a csomagolás megvéd, az ritkán kerül hulladékba. A tengeri hulladékkal ellentétben azonban a CO2 láthatatlan. A csomagolás pozitív éghajlati jelentősége gyakran nem egyértelmű, de ettől még nem lesz kevésbé igaz. Védjük meg a környezetünket a hulladéktól, és az éghajlatot a populista, féligazságokon alapuló műanyagellenes döntésektől. Hozzuk ki a legjobbat magunkból és a műanyagból.”

Ha érdekli a téma, vagyis a kevesebb nyersanyagfelhasználás és a nagyobb arányú újrahasznosítás, a következő honlapot ajánljuk figyelmébe: https://ecodesign-packaging.org/en/. Itt mindent megtalál azokról a fenntartható innovációkról, amelyek a körforgásos gazdaság felé vezetnek minket.

A Manupackaging elkötelezett..

Manupackaging Magyarországnál mi magunk is a körforgásos gazdaság elkötelezett támogatói vagyunk: saját gyártású, újrahasznosított alapanyagból készülő és újrahasznosítható csomagolóanyagainkkal, valamint saját fejlesztésű, biológiailag lebomló fóliáinkkal is arra törekszünk, hogy ennek megvalósulása mielőbb megtörténhessen.

Amennyiben az Ön cége is a stretch-fóliázást alkalmazza, és elkötelezett a fenntartható csomagolási megoldások mellett, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat  Arató Gábort a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre.

 

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu

További hírek