Esettanulmány

Elképesztő költség- és anyagmegtakarítás, 5 hónapos megtérülési idő

Cél: Költség- és csomagolóanyagcsökkentés
Iparág: Fagyasztott élelmiszer

Csomagolóanyag

Előtte

769 gramm

Utána

138 gramm
Megtakarítás

Csomagolóanyag

80%

Költség

5 hónap alatt megtérül a beruházás

Megbízás:

Partnerünk a csomagolási folyamatok optimalizációjával bízott meg minket: kifejezett reményük volt, hogy a csomagolóanyag-felhasználás csökkentésével a költségeik is alacsonyabbakká válnak. Egy raklap lecsomagolásához a tesztet megelőzően összesen 769 gramm fóliát használtak, ezt szerették volna korszerűsíteni.

Javaslat és TESZT:

A próbacsomagolást Synthesi félautomata forgótányéros raklapfóliázó csomagológépünkkel végeztük , és az előnyújtásnak köszönhetően egy raklap esetén a 769 grammos fóliahasználat lecsökkent 138 grammra. Partnerünk elégedetten tapasztalta, hogy az új eljárással sem romlott a minőség, a fólia ugyanolyan stabilan tartotta a raklapon a termékeket, mint ezt megelőzően.

Eredmény:

Eljárásunkkal tehát 80%-os anyagmegtakarítást értünk el, ez a napi 50-60 darab raklap esetén elképesztően nagy különbség. Az új Synthesi félautomata gép árának megtérülési ideje mindösszesen csak 5 hónap, nem is csoda, hogy partnerünk ezeket a számokat látva azonnal két gép megrendelése mellett döntött.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat, Somogyi Gábort a +36 30 682 60 51-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!

További esettanulmányok