Esettanulmány

Így lehet a csomagolási volumenen és a költségeken faragni

Cél: Költség- és csomagolóanyagcsökkentés, optimalizálás
Iparág: PET-flakongyártó

Csomagolóanyag

Előtte

165 gramm / raklap

Utána

110 gramm / raklap
Megtakarítás

Költség

50% volumen- és kb. 20% költségmegtakarítás

Megbízás:

Egy PET-flakongyártó azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy segítsünk nekik a csomagolási folyamatokat optimalizálni. A tesztünktől azt várták, hogy kevesebb fóliával is meg tudják majd oldani a csomagolást.
Egy raklap lecsomagolásához a tesztet megelőzően 165 gramm 15 mikronos fóliát használtak, 125 Ft/raklap fóliaáron. Napi 30 raklapot csomagolnak, szerették volna mind a fóliamennyiséget, mind a költségeket csökkenteni.

Javaslat és teszt:

Javaslatunkra a 10 mikronos Manupackaging fóliát teszteltük, ebből csak 110 gramm kellett raklaponként. A tartóerő a vékonyabb fólia esetében nem romlott, az is stabilan tartotta a raklapon a termékeket. A költség így 112 Ft/raklapra csökkent.

Eredmény:

Eljárásunkkal a cég naponta 1,65 kg-nyi fóliát takarít meg, 30 nappal számolva ez azt jelenti, hogy havi 50 kg fóliával kevesebbet használnak. Ez 50%-os volumen- és kb. 20%-os költségmegtakarítást eredményez.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok