Esettanulmány

Segítünk, ha már nem bír lépést tartani önmagával

Cél: Kapacitásnövelés
Iparág: Borászat

Csomagolóanyag

Előtte

20 raklap/óra

Utána

35 raklap/óra

Borászati partnerünk több mint 10 év után vált meg nagy szolgálatot tett stretch-fóliázó gépétől, hogy a megnövekedett termelés fényében egy nagyobb csomagolási kapacitással bíró utódra cserélje azt. Mindezt úgy, hogy a telephelyen az addig jól bevált rendszer és mozgatási pálya ne változzon. Az eredményünk 75%-os kapacitásnövelés, minimális felhasználás és a legmodernebb műszaki felszereltség mellett.

Megbízás:

Népszerű hazai borászatot vezető partnerünk immár 12 éve használt egy fedőfóliázó egységgel ellátott, teljesen automata Mytho-A PS stretch-fóliázó gépet a raklapok csomagolására, amikor idén termelésbővítés miatt szükségessé vált a jelenlegi 20 raklap/órás (fedőfóliázással együtt) csomagolási kapacitás növelése.

Mivel a régi gép helye adott volt, partnerünk kérésére az új stretch-fóliázó gépet úgy kellett elhelyeznünk, hogy a kétoldali görgős szállítópályát nem helyezzük odébb vagy rövidítjük le. A megbízó megelégedésére ezt úgy tudtuk megoldani, hogy a korábbi gépnek egy azonos típusú és alapterületű, de továbbfejlesztett változatát ajánlottunk

 

Javaslat:

A Mytho-A M PS Double stretch-fóliázó gép csomagolási kapacitása (Top Sheet Dispenser fedőfóliázó egységgel ellátva) 35 raklap/óra (ugyancsak fedőfóliázással együtt), ami több mint 50%-kal magasabb az elvártnál. Ezt a teljesen automata, nagy teljesítményű csomagológépet kifejezetten azokra a helyzetekre tervezték, amikor nagy áteresztőképességre van szükség, és a telepítési hely korlátozott.

 

Eredmény:

A Mytho-A M PS Double teljesen automata stretch fóliázó gép rendelkezik egy szabadalmaztatott ATLANTA Stretch rendszerrel, amely két fóliakocsival van felszerelve. Ez egyedülálló kínálat a piacon, amely garantálja a legalább 25 %-os kapacitás növekedést. A beépített távfelügyeleti rendszer biztosítja a zavartalan termelést: a gyári technikus interneten keresztül felügyelheti a gép zavartalan működését és szükség esetén beavatkozhat, hogy elhárítsa az üzemzavart.

Ezt az inline csomagológépet a legújabb műszaki szabványoknak megfelelően fejlesztették ki mechanikai, elektromos és szoftveres szempontból. A szabványos SIEMENS S7-1200 PLC beépített profinnal biztosítja, hogy ez a gép könnyen integrálható legyen bármilyen szállítószalag pályával. Az alacsony karbantartási költség és az egyszerű telepítés kombinációjának köszönhetően ez a gép olcsó megoldást jelenthet bármilyen ipari stretch-fóliás csomagoláshoz.

 

Full automata MYTHO – A forgótányéros stretch-fóliázó gép további info >>>

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat Somogyi Gábort a +36 30 682 60 51-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre!

További esettanulmányok