Esettanulmány

Bebizonyosodott: az olcsó nem jelent költséghatékony megoldást

Cél: Költség- és csomagolóanyagcsökkentés
Iparág: Logisztika

Csomagolóanyag

Előtte

223 gramm

Utána

165 gramm

Logisztikai cégnél jártunk, ahol 3 éve vásároltak tőlünk két előnyújtós gépet, ám aztán úgy döntöttek, hogy a fóliát máshonnan szerzik be hozzájuk. Évek óta használták a 20 mikronos fóliát, de nekünk volt ennél jobb, költséghatékonyabb megoldásunk.
Mi 15 mikronos fóliát teszteltünk a tőlünk vásárolt stretchfóliázókon, ugyanazokkal a gépbeállításokkal. A tesztelés során kiderült, hogy a szokásos 223 gramm helyett 165 gramm fólia használatával lehet ugyanolyan eredményt így elérni. Ez 20%-os anyagmegtakarítással egyenlő, amely éves szinten 3 tonna spórolást és 1,5 millió Ft megtérülést jelent.

Eredmény:

Tisztán látható tehát, hogy nem mindig az olcsóbb fólia a jó megoldás költséghatékonyság szempontjából. Minőségi fóliával a lehető legjobb eredményt és a lehető legnagyobb megtakarítást lehet elérni.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok