Esettanulmány

Ennyit számít a szakszerű eljárás

Cél: Költség- és volumencsökkentés
Iparág: Habdoboz gyártás

Csomagolóanyag

Előtte

500 gramm/raklap

Utána

200 gramm/raklap

Megbízás:

A problémát az olcsó, 17 mikronos fólia okozta, amelyet nem szakszerűen használtak, mert nem volt befűzve az előnyújtó egységbe. Mivel a gép 180%-os előnyújtással dolgozik, ez a típusú fólia szakadt, ezért inkább nem használtak előnyújtást.
A tesztünk előtt raklaponként 500 gramm fóliára volt szükségük a csomagoláshoz, a napi 30 raklappal számolva ez 15 kg fóliát jelentett, vagyis havi 450 kg csomagolóanyagot használtak fel.

Teszt:

A teszt során feltettük a gépre az ATHS 15 fóliánkat, és szakszerűen befűztük az előnyújtóba. Mindössze ennyi változtatásra volt szükség! A stretch-fóliázó gépen nem állítottunk, csak annak rendje és módja szerint fűztük be a jó minőségű fóliát.

Eredmény:

Eljárásunkkal a cég 500 gramm helyett 200 gramm fóliát használ fel egy raklap csomagolásakor. Ezzel havi 270 kg-ot takarítanak meg, vagyis évente 3,24 tonna fóliával kevesebbet használnak fel a csomagoláskor, amely 40%-os fóliamegtakarítást jelent.

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok