Esettanulmány

5 hónap alatt megtérülő befektetés, csökkenő költségek, stabilabb raklapok

Cél: A felhasznált fóliamennyiség, a reklamációk és az EPR díj csökkentése
Iparág: Sütőipari gyártócég

Csomagolóanyag

Előtte

350 gramm/raklap

Utána

110 gramm/raklap

Megbízás:

Egy sütőipari gyártócég csökkenteni kívánta a stretch-fóliázási költségét, illetve az EPR díj összegét, ugyanakkor javítani szerettek volna a raklapok tartóerején, ezért fordultak hozzánk.

Javaslat és teszt:

Régebben kézi fóliával rögzítették a raklapokat, ez azért okozott problémát, mert minden kolléga más mennyiségű fóliát tekert kézzel a raklapra, ami kb. 350 g körül mozgott. Nem volt megfelelő a tartóerő sem, sokszor elborult a rakat szállítás közben a nem megfelelő rögzítés miatt, emiatt sokszor volt reklamáció, hiszen szállításkor sérült a termék.
Javaslatunkra egy új gépi beruházással 69%-kal csökkent a felhasznált fólia mennyisége raklaponként – ez napi 150 raklap csomagolása esetén már jelentős megtakarítás!

Eredmény:

Stabil rögzítés és rakatbiztonság, mindig ugyanannyi fólia kerül felhasználásra, a fajlagos költség csökken, az EPR környezetvédelmi adó mérséklődik.
Mindez számokban: havi 720 kg fóliával kevesebbet használ fel a cég, ez éves szinten 8640 kg. Az eredmények láttán a vezetőség 2 darab csomagológép megvásárlása mellett döntött, amelynek megtérülése gépenként csak 5 hónap!

Amennyiben partnerünkhöz hasonlóan az Ön vállalkozásának fellendülését is segítheti a csomagolási folyamatok optimalizálása, kérjük, keressen engem a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu e-mail címre!
Arató Gábor

További esettanulmányok