Vezető világmárkák szövetsége

Vezető világmárkák szövetsége a fenntartható csomagolás-designért
Többek között a Procter & Gamble, a Mondelēz, az Unilever, a Tetra Pak és az Amcor is tagja annak a nemrég alakult csoportnak, amely a műanyag csomagolások jobb újrahasznosíthatósága érdekében jött létre.

AA Műanyag Hulladék Akció Koalíció (Plastic Waste Coalition of Action) a világ vezető háztartási cikk gyártóinak összefogásából jött létre, akik együtt a globális műanyagcsomagolás piac nem kevesebb, mint 10%-át reprezentálják. A közösen meghatározott fenntarthatósági célokat 2025-ig tervezik megvalósítani. 
Az első ilyen design alapelv célja, hogy javítsanak a PET palackok ökológiai hatásán azáltal, hogy mellőzik a színező pigmentek és egyéb olyan címkézési megoldások használatát, amelyek rontanak az anyag újrahaszosíthatóságán.
A második alapelv szerint valamennyi olyan anyag használatát elhagyják 2025-ig, amely megnehezíti bármely műanyagcsomagolás újrahasznosítását, legyen az PVC, EPS vagy ipari korom. 
Ezeknek a szabályoknak a bevezetésével és betartásával az újrahasznosítás egyszerűbbé, olcsóbbá, hatékonyabbá és gyorsabbá válik, ami kevesebb műanyaghulladékot jelent az egész bolygóra nézve.
Alan Jope, az Unilever vezérigazgatója így nyilatkozott: “Sürgősen lépéseket kell tennünk, hogy megfékezzük a műanyaghulladékot, és áttérjünk a körkörös műanyag gazdálkodásra. Ez az elsőszámú célkitűzése a koalíciónak. Egyetlen vállalat sem érheti el ezt egymaga, ezért egyesített erővel próbálunk változást hozni az egész iparágba, és remélhetőleg ezáltal más szektoroknak is példát mutathatunk.” Manupackaging Deutschland GmbH a siló- és stretchfóliák, bálázózsinegek, bálahálók, perforált fóliák, spárgafóliák és nem szőtt anyagok gyűjtésével és újrahasznosításával  2021-ben is jelentősen hozzájárult a klímavédelemhez.

Az összegyűjtött és újrahasznosított anyagmennyiséggel összesen 35 610 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását sikerült megakadályozni. Ez megfelel annak az üvegházhatású gázkibocsátásnak, amelyet Európában évente 2 566 495 fa köt meg

A tervezési folyamat befejeződött, most pedig kezdődik az új, 530 négyzetméteres hibrid bemutatóterem építése a schkopaui telephelyen, ahol 2023-tól ügyfeleink a fóliaalkalmazások széles skáláját tesztelhetik élőben a raklapozott áruikon, a legmodernebb technológia segítségével.

A maximális áruvédelem, a tökéletes rakománybiztosítás és a fenntartható csomagolási megoldások olyan témák, amelyek világszerte érdeklik ügyfeleinket.

A MANUPACKAGING FORUM teret és helyet kínál majd az embereknek, a gépeknek és a termékeknek, egy olyan innovatív infrastruktúrával, amely megkönnyíti az interakciót. A képzések a helyszínen, élőben, illetve digitálisan a világ bármely pontjáról elérhetők lesznek.

A kutatás-fejlesztésben, a termékmenedzsmentben és az értékesítésben élen járó szakértőink fontos ismereteket osztanak meg itt az ügyfelekkel, a kereskedőkkel és a partnerekkel.

Helyben, országosan, és nemzetközi szinten is jelen vagyunk. Mindig szem előtt tartva a küldetésünket – természetes szenvedélyünket a környezetvédelem iránt.

Manupackaging elkötelezett…

Manupackaging Magyarországnál mi magunk is a körforgásos gazdaság elkötelezett támogatói vagyunk: saját gyártású, újrahasznosított alapanyagból készülő és újrahasznosítható csomagolóanyagainkkal, valamint saját fejlesztésű, biológiailag lebomló fóliáinkkal is arra törekszünk, hogy ennek megvalósulása mielőbb megtörténhessen.

Amennyiben az Ön cége is a stretch-fóliázást alkalmazza, és elkötelezett a fenntartható csomagolási megoldások mellett, kérjük, keresse szakértő munkatársunkat  Arató Gábort a +36 30 682 60 50-es telefonszámon, vagy írjon az iroda@manupackaging.hu email címre.

Arato Gabor
Arató Gábor
audit szakértő

Költséget csökkentene?

Költségcsökkentő és különleges megoldásaink felöl érdeklődne? Keressen időpont egyeztetés kapcsán!
+3630/682 6051iroda@manupackaging.hu