Stretch-fóliázás

érdekel a termék

Ha meggyőződött arról, hogy szüksége van stretch fóliára, akkor bizonyára szeretné a lehető leggazdaságosabban kihozni a dolgot. Ezzel kapcsolatban van egy jó és egy rossz hírünk: a rossz hír, hogy sajnos technikusaink még nem találták meg azt a képletet, amivel 0 Ft-ra hozható ki a termékek csomagolása. A jó hír viszont az, hogy dolgozunk rajta és addig is igyekszünk a lehető legköltséghatékonyabb megoldásokkal szolgálni Önnek!

Milyen különböző fóliatípusok vannak?

 • Kézi fóliázás: rendkívül mobil, viszont drága megoldás. Magas a fajlagos csomagolási költség mellett viszonylag lassú technológia
 • Előnyújtott kézi stretch fólia: Egy fokkal olcsóbb a hagyományos kézi fóliázásnál, de gyengébbek a mechanikai tulajdonságai, így csak abban az esetben ajánljuk, ha nem szükséges tartania a rakatot, csak szennyeződés védelemre van szükség.
 • Gépi fóliázás: a legköltséghatékonyabb megoldás. Mivel a gép fóliák tömegének 91% értékes fólia és csupán 9% cséve+kartondoboz. Ezzel szemben a kézi fóliák esetében 63% csupán az értékes fólia és 37% a cséve+kartondoboz. Tehát ugyanazért a pénzért 50%-kal több értékes fóliát kapunk!

Kézi fólia VS. Gépi fólia

foliazas-infografika-manuli

MÉG NINCS VÉGE!

Beüzemelte automata fóliázó rendszerét és rendszeresen vásárol tőlünk minőségi stretch fóliát? Még mindig tudunk két olyan kiegészítő egységet mondani, amivel csökkenthetőek a fajlagos költségek!

 • Feszítő egység: A fólia tartását és a rakatstabilitást erősíti meg, ezáltal kevesebb fóliára van szükség.
 • Előnyújtó egység: A felhasznált fólia mennyisége akár harmadára csökkenthető vele. A legköltséghatékonyabb csomagolási mód.

További részletekért, tájékoztatásért keresse csomagolástechnológusunkat!

Csomagolástechnológusaink tanácsai

 • Rendszeres csomagoláshoz használjon fél-automata vagy automata gépet: a kézi fóliánál sokkal nagyobb mennyiség található meg a csévén a gépi fóliák esetében, ezáltal csökkenthető a fajlagos csomagolási költség.
 • Alkalmazzon helyi előnyújtót: harmadára csökkentheti a felhasznált fólia mennyiségét.
 • Ha napsugárzástól kell védeni a terméket, akkor használjon fedett fehér fóliát, amin nem hatolnak át a napsugarak.
 • Ha a rakatot szabad téren tárolja, akkor célszerű UV stabilizátorrak ellátott fóliát használni. 24 hónapig UV stabil fóliával is rendelkezünk.
 • Ha a szállítmányozók dézsmálásától szeretné megóvni az áruját, akkor alkalmazzon fedett fekete stretch fóliát, vagy logójával nyomtatott fóliát.
 • Ha Önnek fontos, hogy termékét megkülönböztesse, akkor egyedi, logózott fóliát javaslunk.
 • A túlzott feszítés a becsomagolt termékek összeroppanásához vezethet ezért fontos ennek optimális beállítása: a fóliázó gép helyes beállításához kérje ki csomagolástechnológusaink tanácsait!
 • Gyakori fóliaszakadás: Ez csak a nem megfelelő technológia használatának jele! Ha szakad a fólia azonnal jelezze felénk, ne kössön kompromisszumot, minden csomagolási problémára van megoldásunk!
 • Az 1 tonna feletti rakatokat is meg lehet fogni túlzott fólia-felhasználás nélkül. Mindez csupán fóliaminőség és optimális gépbeállításon múlik! Kérje csomagolástechnológusaink tanácsát! Mi minden ügyfelünknek személyre szabott ajánlatot és gépbeállítást biztosítunk!

Stretch fólia

Típus Ajánlott felhasználási terület
LC2 kézi felhasználás, félautomata gépek általános csomagolás, logisztika
LC3 közepes előnyújtású gépek cement, kerámiák, téglák, cserepek, papír
AT nagy előnyújtású gépek cement, kerámiák, téglák, cserepek, papír
MELITE nagy előnyújtású gépek konzervek, ásványvíz, téglák, cserepek
ATX nagyon nagy előnyújtású gépek könnyen deformálódó termékek, WC papír, ásványvíz
MANUSTIF® előnyújtott fólia könnyen deformálódó termékek, WC papír, ásványvíz és általános felhasználás
MANUFORCE® előnyújtott fólia általános felhasználás, logisztika
MANUNET hálós fólia zöldség, gyümölcs, nagy nedvességtartalmú termékek

STRETCH-FÓLIÁZÓ GÉPEK

KÉZI FÓLIA TEKERCSELŐ

Egyszerű letekercselő kézi fóliához, az állítható fékkel egyenletes feszítést biztosíthatunk.

STRETCH-FÓLIÁZÓ ROBOTOK

Gazdaságos megoldások közepes termelési kapacitású üzemek, nagy áteresztő kapacitású logisztikai központok, raktárak részére. Igény szerint előnyújtó berendezéssel is felszereljük robotainkat.

FÉLAUTOMATA STRETCH-FÓLIÁZÓ GÉPEK

Gazdaságos megoldások közepes termelési kapacitású üzemek részére. Igény szerint előnyújtó berendezéssel, patkó alakú forgótányérral és leszorító tárcsával is felszereljük gépeinket.

AUTOMATA STRETCH-FÓLIÁZÓ GÉPEK

Nagy kapacitású üzemek részére. Igény szerint előnyújtó berendezéssel, leszorító tárcsával, fedőfólia-felhelyezővel és görgősorral is felszereljük gépeinket.

automata-stretch-foliazas1  automata-stretch-foliazas2

A Manuli Stretch fóliák használatával akár 20%-kal csökkentheti stretch-fóliázási költségeit!

A magas minőségű alapanyagoknak és gyártási eljárásnak köszönhetően Stretch-fólia termékeink mechanikai tulajdonságai és nyújthatósága egyedülálló. Ezért a Manuli Stretch fóliákkal Ön jelentős összegeket takaríthat meg az egy termékre jutó csomagolási költségében!

Stretch-sapka

Raklapok stabil rögzítésére, vízálló csomagolás kialakításához ajánljuk válogatott alapanyagokból készült stretch-tömlőinket. Egyedi méretre gyártjuk, a felhasználás speciális igényeihez alkalmazkodva, igény szerint nyomtatjuk.

Stretch-sapkázó gép

Raklapos csomagolásokhoz ajánljuk automata stretch-sapkázó gépeinket, egyedileg, a vevő igényei szerint gyártva.

További termékeink